Over mij

Over mij

certificaat gebitsverzorger

Ik ben Sebastiaan Ardesch en ik woon samen met mijn gezin in Lemele. Sinds 2015 ben ik, naast mijn baan als aardwarmtemonteur, werkzaam als gebitsverzorger voor paarden.

Hiervoor heb ik in 2014 een opleiding gevolgd bij de Praktijk voor paardentandheelkunde van Peter Helthuis. Peter is als hoofdinstructeur verbonden aan de Academy BESW in Duitsland en ook Idaho instructor.

In Januari 2015 heb ik mijn certificaat behaald, en sindsdien ben ik werkzaam als zelfstandig gecertificeerd gebitverzorger voor paarden (in de volksmond ook wel paardentandarts genoemd).

nvvgp

 

Om op te hoogte te blijven van de nieuwste technieken en mijn kennis te verbreden ben ik lid van de NVVGP (Nederlandse Vereniging Voor Gebitsverzorging bij het Paard). Zij organiseren meerdere malen per jaar bijscholingen en ontmoetingsdagen.

 

Vroeger heb ik altijd pony gereden, zowel dressuur als springen. Tegenwoordig houd ik mij in mijn vrije tijd bezig met tuigpaarden en hackney's. Dit houd ik dat ik tuigpaarden en hackney's voorbereid en voorstel op keuringen. Maar samen met Inge (mijn vriendin) trainen we in het outdoor seizoen ook enkele tuigpaarden/hackney's en brengen we deze uit op de regionale concoursen.

Hieronder een paar foto's van de hoogtepunten die we tot nu toe hebben behaald:

James (v. Silvester Nicole)

 

In 2009 won ik met James (v. Silvester Nicole), van Evert Ardesch, de Nickery Boy Bokaal. Dit is een prijs voor de best presterende hackney tijdens een concoursseizoen.

 

 

Erdball

 

In 2011 won ik met Erdball (v. Unieko) de rubriek voor 2-jarige hengsten op de tuigpaardendag in Ermelo. Erdball heb ik als veulen aangekocht en was het eerste paard wat ik zelf aanschafte. Hij bracht het op de hengstenkeuring tot de tweede bezichtiging. Vervolgens heb ik hem betuigd en in de competitie uitgebracht. Na één concoursseizoen heb ik Erdball verkocht aan de belgische 4-span menner Glenn Geerts. In 2015 heeft Erdball, op de zeer jonge leeftijd van 6 jaar, al deelgenomen aan het EK in Aken. In 2016 zal Erdball zeer waarschijnlijk een vaste plek krijgen in het internationale 4-span van Geerts.

 

Gerran, Martin Oosterlaar, Wim Jansen

 

In 2014 kreeg ik Gerran (v. Atleet) van de combinatie Jansen/Oosterlaar in training. Ik bracht hem succesvol uit in het KWPN-kampioenschap voor 3 jarige tuigpaarden, we werden kampioen. Vervolgens mocht ik dit paard ook uitbrengen in het wedstrijdseizoen van het jaar 2015. Hoogtepunt van dit seizoen was toch wel een prachtige derde plaats in het kampioenschap voor 4 jarige tuigpaarden op de wedstrijd in Luttenberg.